Päihäniemi

Päihäniemen, eli Kummelniemen leirialue on Lauritsalan Partiotuki ry:n hallinnoima leirialue Taipalsaarella Kattelussaaren itäpäässä. Suurin osa käytössämme olevasta leirialueesta on vuokramaalla, mutta partiotuki on myös hankkinut omistukseensa osan alueesta. Päihäniemi on siis  meidän ja Lauritsalan Sinisiskojen yhteikäytössä. Alueella olemme olleet jo pitkään ja aikojen saatossa Päihään on rakennettu useita kiinteitä rakennelmia, joista käytössä on edelleen kaksi kämppää ja kaksi saunaa, sekä keittiökatos ja varastoja. Alueelle ei tule sähköjä eikä vettä, joten perinteinen partiohenkinen tunnelma on taattu. Leiripaikkana Päihä on vertaansa vailla, sillä alueelta löytyy muun muassa hyvä hiekkaranta, suojainen satamapaikka, runsaasti tasaista teltanpystytykseen sopivaa maata ja tunnelmallinen nuotioniemeke. Matkaakaan Lauritsalan keskustasta ei tule paljoa yli 20km ja tämän välin taittaakin vaivattomasti vaikka pyörällä tai suksin.

Parkkipaikat:
Pääset parkkipaikoille jatkamalla suoraan Satamahiekoilta n. 1km ajan. Tämän yhden kilometrin jälkeen eteesi tulee risteys, jota kutsutaan ala/yläparkin risteykseksi, jossa päätie kaartuu oikealle ja sivutie menee suoraan.
Jatkamalla päätietä pitkin parin minuutin ajan tulet näkemään vasemmalla kyltin, jossa lukee "yläparkki". Mikäli käännyt ala/yläparkin risteyksessä suoraan edessäsi menevälle tielle tulet niin tulet suoraan päätymään alaparkille ja siellä sijaitsevalle kääntöpaikalle.


Päihäniemen leirialue